Za chwilę miasto zostanie bez uczelni i najgorsze ,ze władze miasta szkodzą mieszkańcom
To miasto się zwija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zero perspektyw na jakąkolwiek prace !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dno i wodorosty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patrząc na inwestycje deweloperskie to chyba jednak się rozwija, skoro ludzie kupują
Nic się nie rozwija. Naprawy ulic czy malowanie budynków to nie rozwój tylko bieżące utrzymanie. Rozwój to, powstawanie zakładów przemysłowych, usług itd. Piotrków tego nie ma. Pomimo świetnej lokalizacji lokalizacji, jakoś żaden wielki koncern nie był zainteresowany inwestowaniem w Piotrków. Młodzi wyjeżdżają do innych miast na studia i już nie wracają, bo nie ma po co. To miasto emerytów i dyskontów spożywczych. Chyba nie ma w Polsce drugiego takiego miasta wielkości Piotrkowa, gdzie byłoby tyle dyskontów.
Pracuje w szkole średniej. Przed maturami zapytałem ok 150 uczniów czy zamierzają po ukończeniu szkoły zostać w Piotrkowie. Nikt nie podniósł ręki. Zapytali tylko dlaczego mają zostać w mieście które nic młodym ludziom nie oferuje i nie ma międzynarodowych firm które zapłacą im dużo za ich wiedzę
Kiedyś myślałem, że tylko Piotrków boryka się z problemami, a w dużych miastach jest super. Bywalem trochę w Warszawie, Łodzi, Kielcach, Katowicach czy Krakowie... i tam wcale nie jest rewelacyjnie. Owszem, widać, że ludzie więcej zarabiają, prościej o pracę, więcej atrakcji. ale miejskie problemy są w sumie takie same. Utrzymanie porządku, ruiny kamienic w centrach miast, dziurawe drogi, wysokie opłaty, komunikacja miejska super w centrach miast, ale na obrzeżach już słabo...do tego dużo większy pośpiech w sklepach, na chodnikach, czy na ulicach. Korki, spaliny i kurz, problemy z miejscami parkingowymi...
Oczywiscie,nasze miasto wymaga wielu poprawek, zmian i zmiany sposobu zarządzania... ale w gruncie rzeczy fajny jest ten Piotrków.
TO MIEJSCA PRACY ! Od miejsc pracy i godnych zarobków zależy cała reszta.
Piotrków, nigdy nie zamienię na inne miejsce, mogę zwiedzać świat, ale zawsze wrócę
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!